پاک کردن تاتو و خالکوبي
قرار گرفتن مواد رنگي با منشا خارجي در زير پوست باعث تغيير رنگ ميشود که اين تغيير را خالکوبي يا تاتو ميگويند. خالکوبي گاهي به صورت اتفاقي، تفريحي و به شکل نقاشي روي پوست با ايجاد خط لب و خط ابرو و بعضي اوقات نيز با تجويز پزشک و به منظور اصلاح منظره ناخوشايند جاي زخم در بعضي نقاط بدن انجام ميشود. برخي از افراد نوعي از تاتو يا همان خالکوبي را روي بدنشان دارند که بيش از 50 درصد آنها تمايل دارند اين خالکوبي از روي بدنشان پاک شود. خبر خوب براي اين گروه از افراد پاک کردن تاتوها با ليزر است که نسبت به روشهاي ديگر، عوارض جانبي کمتري دارد. در حذف خالکوبي با ليزر، رنگدانههاي رنگ تاتو با پرتو نور با شدت بالا شکسته خواهند شد و به مرور آنها را کمرنگ و محو ميکند.
از آنجا که در ايجاد خالکوبي از متدهاي گوناگوني استفاده ميشود، تکنيکهاي حذف و پاک کردن تاتو نيز متناسب با هر مورد منحصر به فرد است. در گذشته از روشهاي گوناگوني براي پاک کردن تاتو استفاده ميکردند که در بسياري از موارد، زخم فوقالعاده ناخوشايندي روي پوست ايجاد ميشد. معمولاً درمانهاي خانگي براي پاک کردن تاتو از روي بدن موثر نخواهد بود.
علل به وجود آمدن
در تصادفها و به دنبال زخم و جراحت ممکن است سنگريزه يا بعضي مواد رنگي در زير پوست کاشته شود و يک نوع خالکوبي اتفاقي را به وجود آورد. مثال ديگر آن، وجود ترکش و باروت به دنبال انفجارها و جراحتهاي جنگي است. در بيماراني که بنا به هر دليل موهاي ابرو و مژه خود را از دست دادهاند، گاهي با توصيه پزشک براي بهبود وضعيت ظاهري، اقدام به خالکوبي ميشود و به طور مصنوعي منظرهاي شبيه ابروها درست ميکند، حتي با انجام خالکوبي روي لبه پلک تا حدودي ميتوان نبودن موهاي مژه را جبران کرد. در بيشتر مواد خالکوبي با خواسته و ميل فرد انجام ميگيرد که با مسائل فرهنگي و نژادي بيارتباط نيست.
مراجعه به متخصصين
براي برداشتن تاتو، حتماً بايد به يک متخصص پوست و يا مرکز زيبايي مراجعه کنيد تا از روش درماني مناسب و مراقبتهاي ويژه بهرهمند شويد. در صورت امکان بهتر است از پزشک خود سوال کنيد تا به نصايح افراد معمولي گوش دهيد. در طي حذف تاتو با ليزر، بسته به اندازه و رنگ خالکوبي، درمان متفاوت خواهد بود و ممکن است گاها براي پاک کردن يک تاتوي کوچک، مجبور باشيد چندين بار به مطب پزشک مراجعه کنيد. گاهي حتي به مشاوره و برنامهريزي و مراقبتهاي پس از حذف نيز نياز خواهيد داشت. درمان با ليزر از بيماري به بيمار ديگر و با توجه به شرايط بيمار متفاوت خواهد بود، سن، اندازه و نوع خالکوبي (آماتور و يا حرفه اي)، رنگ پوست بيمار و عمق رنگدانهها بر انتخاب نوع درمان موثرند.
علل پشيماني :
1.عدم تطابق طرح ( ابرو-خط چشم ) خالكوبي شده با طرح ايده آل شخص.
2گاهي نيزافراد دچار واكنشهاي حساسيتي ( آلرژيك ) به رنگ تاتو مي شود كه لازم مي شود آن رنگ از داخل پوست خارج شود
3.آقاياني كه به دليل قوانين موجود درسازمانهاي نظامي و استخدامي مجبور به كار كردند خالكوبي در روي بدن مي شود
چه راهاي درماني براي پاك كردن تاتو يا خالكوبي وجود دارد ؟
روشهاي مختلفي براي برداشتن و پاك كردن خالكوبي وجود دارد كه شامل :
1. شامل جراحي ، كه همان برداشتن محل خاكوبي و سپس بخيه زدن محل مورد نظر.
2. درمابرژن مكانيكي كه همان تراشيدن محل خالكوبي است و با سايش پوست رنگ داخل پوست تدريجا خارج مي شود.
3. ميكرودرمابرژن كه توسط ميكرو كريستالهاي اكسيد آلومينيوم منجربه تراشيده شدن سطحي پوست مي شود و فقط براي خالكوبيهاي بسيار سطحي كاربرد دارد.
درباره این سایت